Hulp nodig? 0115-724995
Terug naar Productaanbod

Coachend leidinggeven Wachtchefs

Doelgroep: 
Wachtchefs en 1ste operators. 
Ben je beginnend leidinggevende of leidinggevende met al enige ervaring in een industriële omgeving? Dit kan in het primaire proces zijn, maar ook in ondersteunende diensten. Dat leidinggeven doe je naar eigen inzicht. Een uitgebreide training, gericht op leidinggeven, heb je nooit gevolgd. Je hebt de behoefte je in jouw rol verder te verdiepen en kunt hier handvatten bij gebruiken. ”Kan ik doelmatiger en doeltreffender werken’? Hoe doen anderen het? Hoe kan op een coachende manier leiding geven en hoe kan ik ze het beste motiveren? Wat zijn de best practices in de industrie en wat kan ik daarvan leren en toepassen?” Vooral de praktische handvatten zijn van belang. Een stevige theoretische basis is belangrijk maar het moet wel direct toepasbaar zijn in je eigen werk, zodat je snel resultaten ziet. Deze praktische training helpt je die resultaten te behalen. 
 
Leerdoel: 
· De cursist heeft een helder beeld van zijn positie en rol ten opzichte van zijn leidinggevende, zijn medewerkers en collega’s.
· De cursist leert verschillende stijlen van leidinggeven waarvan de belangrijkste; coachend leidinggeven
· De cursist verkrijgt inzicht in zijn houding, gedrag en vaardigheden als leidinggevende
· De cursist leert hoe hij in verschillende situaties gesprekken voert ( onder andere teamoverleg, vergaderen, operationeel overleg )
· De cursist kent de principes van teamgericht en coachend leidinggeven
· De cursist is in staat de motivatie van zijn medewerkers te vergroten
· De cursist weet waar hij goed in is en wat hij als leidinggevende wil bereiken.
· Persoonlijk leiderschap 
· Effectieve en (interne) klantgerichte communicatie
· Meer plezier in zijn werk 
 
Uitgangspunten
· De training leidt tot een aantoonbaar hoger competentieniveau van de (nieuwe) leidinggevende.
· De training is gebaseerd op de praktijk van jouw werkomgeving en de organisatie waarin je werkt en waar nodig is extra aandacht voor processen waarin Wachtchefs betrokken zijn en waar alle betrokkenen verbeterpunten zien.
· De organisatie is nauw betrokken bij de opzet van de training en men levert input om de training zo praktisch mogelijk te maken.
· Iedere (nieuwe) leidinggevende is een authentiek individu met een visie over zijn persoonlijke ontwikkeling en verbeterpunten. De opbrengst van de training moet ook aansluiten op de persoonlijke doelstellingen van de cursist. Om deze reden is een goede intake noodzakelijk.
· T.a.v. de persoonlijke ontwikkeling worden er naast plenaire sessies ook persoonlijke coachgesprekken ingepland voor iedere deelnemer.
· Elk traject is maatwerk en zal bij een positieve evaluatie dienen als voorbeeld voor vele andere organisaties 
 
Inhoud:
Het traject heeft een interactief en praktijkgericht karakter. De trainer maakt gebruik van voorbeelden  uit de dagelijkse praktijk van uw organisatie. Deze werkwijze verhoogt de herkenbaarheid  en draagt bij aan het verbeteren van die vaardigheden die in het werk het meest gebruikt worden.  De veelheid aan krachtige oefeningen, opdrachten en praktijksituaties zorgen voor impactvolle leermomenten en "eye-openers". 

De impact van de training is het grootst tussen en na de sessies. Daarom kiezen we voor een aantal additionele werkvormen. Uiteraard naar keuze, behoefte en inpasbaarheid. 
 

Persoonlijke intake en persoonlijke coaching.
Iedere deelnemer krijgt vooraf een persoonlijk intakegesprek en tussen de plenaire trainingsdagen worden er voor iedere deelnemer 2 persoonlijke coachgesprekken ingepland met een bijbehorende persoonlijke opdracht. 

 

Duur: 
4 dagen (+ 2 persoonlijke coachings sessies)
 

Annulering:
Tot 14 dagen voor aanvang van de cursus is annulering mogelijk. Na deze periode kunnen de cursusgelden niet worden gerestitueerd. Vervanging door een deelnemer uit hetzelfde bedrijf blijft uiteraard mogelijk.

Aankomende cursusdata

Dinsdag 17 september 2024
Coachend leidinggeven Wachtchefs Terneuzen
€ 1.650,00 excl. btw
Selecteer 8 plaatsen over
  Datum Tijd Omschrijving Locatie
  Dinsdag 17 september 2024 09:00-16:30 Intakegesprekken Online
  Dinsdag 24 september 2024 09:00-16:30 Dag 1 CO3 Campus
  Dinsdag 8 oktober 2024 09:00-16:30 Dag 2 CO3 Campus
  Dinsdag 29 oktober 2024 09:00-16:30 Dag 3 CO3 Campus
  Dinsdag 12 november 2024 09:00-16:30 Dag 4 CO3 Campus
  Dinsdag 19 november 2024 09:00-16:30 Afrondende gesprekken CO3 Campus

Geen geschikte data gevonden?